Kinderboerderij De Oude Hofstede, Ede, sinds 1987

anbiVERPLICHTE ANBI-VERMELDINGEN
Stand per 1 7 18
Stichting Kinderboerderij de Oude Hofstede te Ede. KvK 41049805. RSIN 009192608. Bovenbuurtweg 35, 6717 XA Ede. Tel. 0318 630869. E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bestuur: Ap Dominicus, voorzitter, Guus Vlaskamp, secretaris, Roland van den Bergh, penningmeester, Arnold den Boer, vacature, leden.
Statutaire doelstelling: De stichting heeft ten doel het oprichten en in stand houden van een kinderboerderij. De stichting beoogt niet het maken van winst.
Samenvatting beleidsplan: Missie: de Oude Hofstede is een groene belevingsplek, een sociale ontmoetingsplek, een echte boerderij, echt voor kinderen. Visie: De doelstelling is mensen, met name kinderen, in contact brengen met dieren, planten, natuur en milieu, en met elkaar. Middel: voornamelijk de exploitatie in ruimste zin van een kinderboerderij. Kernwaarden: laagdrempelig, gastvrij, kindvriendelijk, dierdeskundig, veilig, sociaal, groen, open. Strategische zwaartepunten: behoud gemeentelijke subsidie, versterken eigen verdiencapaciteit, optimaliseren eigen functioneren, nvesteren in netwerken, samenwerkingspartners, sponsors, ontwikkelen van nieuwe educatieve en belevingsaktiviteiten, verbeteren omgeving Kinderboerderij in samenwerking met Gemeente Ede en omwonenden.
Beloningsbeleid: De stichting is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn 2 part-time beheerders in dienst, salariering op het niveau van de CAO Dierhouderij. Het bestuur ontvangt geen presentiegelden of andere vergoedingen, uitsluitend een vergoeding van daadwerkelijk gemaakte en aangetoonde kosten. De vrijwilligers ontvangen geen vergoeding.
Uitgeoefende aktiviteiten (2017): De Kinderboerderij telde ca. 150 dieren. Zij was dagelijks geopend en trok ca. 41.000 bezoekers. Er werden 30 groepen van basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ontvangen. Er waren 28 stagiaires voor kortere of langere tijd aan het werk. Er waren 3 aktieve clubs voor kinderen. De samenwerking met de Agrarische Natuurvereniging het Binnenveld is voortgezet, evenals het samenwerkingsverband met BSO Wijs, een buiten-BSO. Er waren diverse extra aktiviteiten (bijv. Lentefeest tevens 30-jarig jubileum, en Kinderdierendag) die ruim publiciteit kregen en veel bezoekers trokken. Financiele verantwoording (2017): voor de Balans 2017 klikt u hier. Voor de Verlies- en winstrekening 2017 klikt u hier.

Kinderboerderij de Oude Hofstede
Bovenbuurtweg 35
6717 XA Ede
Tel. 0318 630869
B.g.g. 06 16414030
Bankrek. NL68 RABO 038 70 75 100
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun de Kinderboerderij!
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie met een krappe gemeentesubsidie.
Wij hebben u nodig! U kunt ons op verschillende manieren helpen:
- als donateur
- als sponsor
- door een dier te adopteren
- door oud papier te brengen
- als vrijwilliger op de Kinderboerderij.
Klik hierboven op een van de mogelijkheden voor vrijblijvende nadere informatie.

Wij zijn erkend als ANBI. Dit kan voor u belastingvoordeel betekenen.
Klik hier voor meer informatie.

Kinderboerderij online

facebook   twitter

Ga naar boven